EXAM PTD 16 JULAI 2011 - SEMAK | FORMAT SOALAN DAN JAWAPAN - JAWATAN KOSONG 2018 | 2019

Post Top Ad


Tuesday, July 5, 2011

EXAM PTD 16 JULAI 2011 - SEMAK | FORMAT SOALAN DAN JAWAPAN


Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia

Saya baru perasan tadi, SPA dah umumkan calon
yang layak untuk menduduki Peperiksaan Bertulis
Kemasukan sebagai Pegawai Tadbir Diplomatik.

Anda boleh buat semakan melalui link ini;

--> SEMAK DISINI SENARAI CALON EXAM PTD

Tapikan, setiap tahun ramai je yang tak lulus
exam ni. Susah katanya, ye lah skopnya sangat
luas dan kadang tu soalan tah hape hape!

Kalau tak silap tahun 2009 hanya 400 je jawatan
kosong PTD, tapi yang pegi exam lebih 40k khabar
nya. Memang exam bertulis ni la tempat SPA nak
singkirkan calon yang ramai. Tapi tgk kat sini
ramai pulak yang lulus entah apa rahsia diaorg.
Email semua cakap lepas, mungkin anda nak tgk
boleh terus gi sini;

--> PANDUAN LENGKAP EXAM PTD PADA JULAI 2011

Sekadar nak berkongsi :)

Kalau nama anda dipanggil dan termasuk dalam
senarai tu, anda mmg kena tgk mcm mana diaorg
lulus..

Ikhlas
JobsMalaysia.Info

p/s : SEMUA YANG MENGISI BORANG SPA ONLINE BOLEH MEMBUAT SEMAKAN .. BAGI YANG ADA IJAZAH JER LA.. MANA LA TAU .. KOT2 NAMA ANDA TERSENARAI :)